Geuren online bestellen. Lastig of toch niet?

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 07:41

Thuis winkelen wordt steeds populairder, maar sommige artikelen zijn wel lastig om te bestellen. Toch zijn hier tips voor waardoor het online aanschaffen van geurtjes een stuk makkelijker worden!

Het kan een hele uitdaging zijn om de juiste geur te vinden die bij je past. Hoe kies je nu die geur die je zo lekker vindt? Hieronder geef ik je een paar tips waarmee de keuze veel makkelijker wordt.

Kijk naar de werking van de geuren.
Geuren hebben een invloed op je gedrag en gevoel.  Veel mensen zijn hier gevoelig voor en ervaren dit sterker dan andere mensen. Om de juiste geur te kiezen is het belangrijk om daar goed bij stil te staan. Bepaalde geuren kunnen ook herinneringen en emoties oproepen. In een andere blog ga ik dieper in op de invloed van diverse geuren.

Geur is het sterkste zintuig van een mens, daarom is geur ook erg belangrijk in ons leven en heeft geur invloed op ons gedrag. Hier wordt ook veel gebruik gemaakt in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant of bakker. Als je langs die betreffende bakker loopt en er komt een overheerlijke geur uit die zaak, dan krijg je vanzelf trek in een lekker broodje. Veel mensen zullen dan toch naar binnen lopen en een broodje kopen. Dit is een goed voorbeeld hoe geur invloed kan hebben op het menselijk lichaam. 
Het is dus erg slim om jou geur af te stemmen op wat je wilt bereiken. Dit geldt zowel voor in huis als op de werkvloer.
Bijvoorbeeld de bakker. Als de bakker ervoor zorgt dat zijn zaak extra lekker ruikt naar verse broodjes dan trekt dat meer klanten, maar niet alleen meer klanten. Het zorgt er namelijk ook voor dat deze klanten ook meer kopen. Een ander goed voorbeeld is in een bedrijfsruimte waar personeel werkt en klanten voor besprekingen langskomen. Als de eigenaar van dit bedrijf ervoor zorgt dat de ruimte heerlijk ruikt naar een bloemengeur zal dit ervoor zorgen dat het gedrag van zowel het personeel als de klanten  positief worden beïnvloed, het personeel productiever is en de klanten zich welkom voelen. 
Gedrag kan je niet afdwingen, maar je kan ze wel sturen.

Kijk naar het seizoen.
De geur van dennenbomen of een openhaard is heerlijke voor de gezellige wintermaanden, maar in de hete zomermaanden zit je waarschijnlijk meer te wachten op een frisse geur van zomerbloemen of een frisse fruitige geur. Uiteraard is dit voor iedereen persoonlijk maar bij de meeste mensen spelen seizoenen echt wel een grote rol. Zomers kiezen meer mensen voor frisse geuren zoals bloemen, citroen, grapefruit of mango terwijl in de winter vaak wordt gekozen voor wat zwaardere geuren zoals houtgeuren, kaneel of sparrengeuren.
Hier kan je dus goed naar kijken als je een geur kiest. Aan de geurnoten in de specifieke geur kan je goed zien of het bijvoorbeeld een frisse of zware geur zal zijn.

Kijk naar waarvan je weet wat je lekker vindt.
Dit klinkt heel logisch en ik hoor je haast denken, "ja, maar die geur kan ik juist niet vinden". Daarom lees je dit ook natuurlijk. Ik bedoel hiermee dat je kijkt welke geurnoten je lekker vindt. Vindt je kaneel erg lekker ruiken, ga dan kijken naar een geur waar deze geurnoot aanwezig is. Vindt je citroen juist heel erg vies, vermijd dan geuren waar deze geurnoot in zit. Als je hier bewust van wordt en zo gaat selecteren, dan heb je grote kans dat je geen miskoop doet! Op die manier kan je ook een perfect cadeau vinden voor iemand. Zolang je weet welke geurnoot hij/zij lekker vindt dan ben je al een heel eind op weg.

 

Ik hoop dat je nu een keuze kan maken tussen alle geuren. Kom je er toch niet uit? Geen probleem! Uiteraard wil ik u graag helpen of mail ons en kom gezellig langs om wat geuren te ruiken.

 

Vond je deze blog leuk? Laat een reactie achter onderaan de pagina.

www.Radeys.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.