Amberblokjes - Een must have!

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 13:02

Amberblokjes komen oorspronkelijk uit Marokko en zijn geweldig in elke ruimte!
Eigenlijk zou iedereen ze in huis moeten hebben, wat ruiken ze toch heerlijk.
De blokjes kunnen ook op heel veel verschillende manieren worden gebruikt waardoor ze ideaal zijn in elk huishouden.

In deze blog probeer ik je uit te leggen wat amberblokjes precies zijn en wat je er allemaal mee kan doen.

 

Wat zijn Amberblokjes precies?

Amberblokjes worden in Nederland ook weleens geurblokjes genoemd, maar verward ze niet met wax melts!
Amberblokjes zijn handgemaakte geurblokjes oorspronkelijk uit Marokko. Ze zijn veelzijdig in gebruik (hier later meer over) en gemaakt uit een mix. Deze mix bestaat uit natuurlijke en kunstmatige ingrediënten. De blokjes worden op traditionele wijze met de hand gemaakt en daardoor kunnen de blokjes ook iets verschillen in kleur, vorm of gewicht. Ongeveer zijn de blokjes 4,5 x 4 x 2 cm.
De blokjes bestaat uit de ingrediënten Musk Ambrette (2%), Musk Xylol (5%), Vanaline (4%), Rose Powder (8%), Essential Oil (10%), Perfume base (71%). De geur wordt omschreven als zacht, warm, zoet en sensueel. Sommige mensen beweren zelfs dat de geur lust opwekkend zou zijn.

Wat kan je ermee doen?

Zoals eerder genoemd zijn amberblokjes erg veelzijdig en zouden ze (vindt ik) niet mogen ontbreken in elke huishouden. De amberblokjes zijn bedoeld als huisparfum/luchtverfrissers. Je kunt ze eigenlijk in elke ruimte gebruiken waar jij dat wilt, ook in een kantoorpand zou hij erg gewenst zijn voor de mensen die daar werken of bezoek die daar komt.
Ze zijn niet alleen geschikt voor elke ruimte maar ze zijn ook op verschillende manieren te gebruiken.

In huis:
* In je kledingkast kun je het blokje bijvoorbeeld in een organza zakje doen (LET OP! Dat het blokje niet de kleding kan raken, dit kan vlekken veroorzaken).
* Of plaats het blokje op een mooi decoratief schaaltje.
* Snijd een klein stukje amberblok af of rasp het met de rasp en doe dit in een wax/geurbrander, door het verwarmen komt er een heerlijke geur vrij.
* Rasp wat van het amberblokje af en zuig dit op met de stofzuiger, de geur zal zich tijdens het stofzuigen nu heerlijk verspreidden door het huis.

Auto:
De blokjes kunnen ook een heerlijke geur geven in de auto. Maar pas wel op, want vanaf 65 graden smelten de blokjes! Met de zon op de auto bereik je al snel deze temperaturen. Wij raden daarom aan om de blokjes niet zomaar achter te laten in de auto.

Kantoor / werkplek:
Ook op kantoren is een heerlijke geur en must have. Het schijnt uw medewerkers productiever en de sfeer beter. Ook voor de klanten is dit heel aangenaam en voelen zich gelijk welkom in uw bedrijf.Waarschuwingen voor amberblokjes
De wax van de blokjes zijn iets vettig en kan daardoor vlekken veroorzaken op kleding of materiaal. Daarom raden we ook aan om de blokjes in een mooie decoratieve schaal te plaatsen of op te hangen in een decoratief zakje zoals een organza zakje.
Wij hebben een leuk assortiment decoratieve schaaltjes of zakjes in ons assortiment.
Mocht het toch in textiel terecht komen dan kun je het beste de vlek behandelen zoals een kaarsvet vlek.
Als de blokjes te warm worden smelten ze, daarom zijn ze ook geschikt voor wax branders. Maar het nadeel ervan is weer dat je rekening moet houden dat ze niet te warm worden zoals in een auto of in de zon.

De blokjes zijn NIET geschikt voor consumptie dus buiten bereik van huisdieren en kinderen houden.

 

Wij zijn zelf helemaal fan van deze blokjes en geurt ons huis en kantoor heerlijk!
Ben je ook benieuwd geworden? Ze zijn via de onderstaande link te bestellen op onze webshop:
https://www.radeys.nl/huisparfum/olie-waxbrander/amberblokjes

 

Vond je deze blog leuk? Laat een reactie achter onderaan de pagina.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.